Sleutel bij Brabant Lease

Het gemak van elektrisch zakelijk leasen: financiële voordelen en meer!

24 april 2024

Ben je als ondernemer op zoek naar een milieuvriendelijk en kostenefficiënt alternatief voor traditionele zakelijke leaseauto’s? Dan is elektrisch zakelijk leasen de perfecte keuze voor jou! In deze blogpost ontdek je het gemak en de financiële voordelen van shortlease elektrische auto’s. Laat je inspireren om groen en slim te ondernemen met een elektrische auto voor zakelijk gebruik.

Financiële voordelen van elektrische auto leasen

Elektrische auto’s bieden ondernemers verschillende voordelen, met duurzaamheid en maatschappelijk verantwoord ondernemen als belangrijkste aspecten. Hoewel de leasekosten van elektrische auto’s niet per se lager zijn dan die van traditionele brandstofauto’s, is het belangrijk te benadrukken dat de investering in elektrische voertuigen een positieve impact heeft op het milieu en de gemeenschap. Bedrijven die investeren in elektrische mobiliteit tonen hun betrokkenheid bij duurzaamheid, wat kan leiden tot een verbeterd imago en een grotere klanttevredenheid. Hoewel er wellicht geen direct financieel voordeel is op het gebied van belastingvoordelen of lagere leasekosten, kan de lange termijn besparing op brandstof- en onderhoudskosten van elektrische auto’s toch significant zijn. Daarnaast kunnen sommige bedrijven profiteren van bepaalde subsidies of financiële stimuleringsregelingen die gericht zijn op duurzame investeringen.

Flexibiliteit met shortlease elektrische auto’s

Elektrisch zakelijk leasen biedt ook flexibiliteit, vooral als je kiest voor shortlease. Met shortlease contracten kun je voor een kortere periode een elektrische auto leasen, wat ideaal is als je niet aan langdurige verplichtingen wilt vastzitten. Dit geeft je de vrijheid om te experimenteren met elektrisch rijden en te kijken of het bij de behoeften van jouw bedrijf past.

Milieuvriendelijk en duurzaam ondernemen

Naast de financiële voordelen draag je als ondernemer ook bij aan een beter milieu door te kiezen voor een elektrische auto. Elektrische auto’s stoten geen schadelijke uitlaatgassen uit, wat de luchtkwaliteit verbetert en de CO2-uitstoot vermindert. Door elektrisch te rijden, kun je jouw bedrijf profileren als duurzaam en milieubewust, wat positieve impact kan hebben op jouw imago en klantenbinding.

Laden en Bereik

Een veelvoorkomende zorg bij elektrisch rijden is de beschikbaarheid van laadpunten en het bereik van de auto. Gelukkig groeit het netwerk van laadstations gestaag en zijn er steeds meer laadmogelijkheden op bedrijventerreinen en openbare plaatsen. Bovendien hebben moderne elektrische auto’s een steeds groter bereik, waardoor ze geschikt zijn voor lange afstanden en zakelijke reizen.

Elektrisch zakelijk leasen biedt een scala aan voordelen voor ondernemers. Naast de financiële besparingen, biedt het gemak van shortlease jou flexibiliteit en de mogelijkheid om duurzaam te ondernemen. Met een groeiend laadnetwerk en toenemend bereik van elektrische auto’s, is er nog nooit een beter moment geweest om over te stappen op elektrisch zakelijk leasen. Maak een groene en slimme keuze voor jouw bedrijf en ontdek de vele voordelen van elektrisch rijden!